Game Out: lautapelejä, videopelejä ja hyvää seuraa

8.11.2018 glmikkeli 0 Comments

Game Out: lautapelejä, videopelejä ja hyvää seuraa

Game Lab Mikkelin Game out! -ilta käynnistyi eilen tiistaina tuttuun tapaan kävijöiden saapuessa paikalle klo 15-17 välillä. Game Out! on nyt pidetty 4 kertaa, joten porukka on kerennyt muodostumaan ja vakiintumaan. Silti melkein joka ilta näkyy uusia kasvoja, mikä on ollut mahtavaa. Lauta- ja tabletop- pelit ovat viime aikoina olleet Game Out! -tapahtuman suosituin illanviettotapa. Pelejä pelataan useimmiten kahdessa eri pöydässä, joista toisessa pelataan pidemmän kaavan pelejä, jotka kestävät tunteja ja toisessa useita lyhyempiä pelejä.

Eilisen illan lyhyet pelit olivat Citadels, jossa pelaajat yrittivät rakentaa mahdollisimman isoa ja vaurasta kaupunkia, samalla sabotoiden muiden pelaajien kaupungin rakennusta. Toisena pelinä oli Bang!, jossa oli käynnissä kunnon länkkärin tapaan mexican standoff. Seriffi ja apulaisseriffi yrittävät päihittää lainsuojattomat, jotka taas yrittävät lopettaa seriffien maanpäällisen vaelluksen. Lisäksi pelissä on kapinallinen, joka haluaa poistaa kaikki päiviltä. Pelin juoni on siinä, että vain seriffin henkilöllisyys on tiedossa. Tilanteet muuttuivat yllättävän kuumiksi, kun pelissä oli vain kolme pelaajaa ja seriffi ampui tietämättään apulaisseriffin, jättäen itsensä kaksintaisteluun kapinallisen kanssa. Pitkän kamppailun jälkeen seriffi jäi kuitenkin voitokkaasti vahtimaan autiota kaupunkiaan.

Pitkänä pelinä pelattiin Tzolk’in: The Mayan Calender -peliä, jossa haalitaan resursseja mayan kalenteria manipuloimalla. Pelissä ollut ratassysteemi koettiin hauskaksi ja pelin parissa vierähtikin sitten pari tuntia. Jumalia palvottiin, maissia kerättiin ja tuhlattiin. Lopulta kuitenkin vain yksi nousi maya-jumalien suosioon ja kruunattiin maissikuninkaaksi.

Ruoka, erityisesti grillimakkarat, ovat olleet kovaa valuuttaa, joten grillausta tapahtui myös tänä tiistaina. Ruuan tuoksu aiheutti peleissä heti tauon, kun kaikki ryntäsivät makkaroiden kimppuun. Tämän jälkeen palattiin taas pelien pariin.

Myös videopelit ovat luonnollisesti osa illan tarjontaa. Eilen kovassa käytössä oli Nintendo classic mini NES, jolla pelattiin useita eri pelejä. Vakiovarustukseen kuuluvat myös Raspberry Pin sisäänsä kätkevä arcadekabinetti, Xbox360 ja Amiga, jotka ovat vapaasti kaikkien käytössä. Kävijöiden toiveesta olemme myös pelailleet erilaisia jackbox-pelejä. Luonnollisesti tämä kaikki tapahtuu Game Lab tyyliin valkokankaalle heijastettuna.

Tällainen Game Out! -tiistai tällä kertaa. Mitähän ensi kerralla? Lautapelejä aivan varmasti, mutta katsotaan mitä kävijät toivovat. Tulehan sinäkin mukaan ideoimaan ja nauttimaan peleistä yhdessä!

Lue lisää Game Labin toiminnasta: www.gamelabmikkeli.fi

Terkuin, Game Labin Jenni