Maailmanmestaruuksia liikunnasta!

12.8.2019 glmikkeli 0 Comments

Meijän Mikkeli / Game Lab Mikkeli -hankkeen ja Hacklab Mikkelin jäsenistä syntynyt Isotopes-joukkue innostui liitosaappaanheitosta törmättyään lajin harrastajiin entisen Kalevankankaan koulun kentällä. Alkuperäinen ajatus oli käydä kokeilemassa moukarinheittoa, mutta Leppävirran Urheilijoiden ammattilaisten houkuttelemina siirryimme saapasrinkiin.

Tämä jäi tavaksi, sillä meidät kutsuttiin mukaan harjoittelemaan tiistai-iltaisin. Muutaman treenisession jälkeen saapas alkoi lentämään. Parilla heittäjistämme saapas lensi jo sellaisiin lukemiin, jotka oikeuttivat korkeisiin sijoituksiin maailman rankingissa. Muut taas olivat innoissaan lajin näennäisestä helppoudesta – saappaan heittäminen ei ole vaikeaa, vaikka tekniikkalaji toki onkin. Oli siis melko selvää, että osallistuisimme lajin maailmanmestaruuskisoihin.

Kisoihin ei ollut pitkä matka, sillä Suomen Perinneurheiluliitto järjesti kisat Mikkelissä 6.–7. heinäkuuta. Lähemäen kentälle oli kokoontunut reilusti väkeä ja ilmassa oli suuren urheilujuhlan henkeä. Isotopes oli liikkeellä 11 osallistujan sekä joukkueenjohtajan ja huoltajan voimin. Tavoitteenamme oli saada puhtaat heitot kaikilta osallistujilta ja katsoa, mihin ne riittävät.

Lauantaina 6. heinäkuuta oli liitosaappaan vuoro. Liitosaapas eroaa perinteisestä saappaanheitosta siten, että heittovälinettä eli saapasta on lupa muokata. Saappaan paino on kuitenkin standardisoitu eikä siten aivan mahdottomia virityksiä pystytä tekemään. Kuitenkin liito-ominaisuudet saadaan huomattavasti perinteistä saapasta paremmiksi ja kovimmat heittäjät saavuttavat 100 metrin rajan.

Liitosaappaasta Isotopes saavutti nipun mitaleja. Juniorisarjoissa joukkueelle saatiin kolme kultaa ja yksi hopea. Maailmanmestaruus myös miesten M35-sarjasta oli taisteltu. Joukkuekisoissa Isotopes saavutti hopeaa ja pronssia sekajoukkueissa sekä neljännen sijan miesten joukkuekisassa. Maailmanmestaruuksia haettiin vielä perinteisen kisoista seuraavana päivänä kolme kappaletta.

Isotopes on avoinna kaikille liikkumisesta kiinnostuneille. Meillä ei odoteta kisarajojen rikkomista tai rautaista kuntoa, vaan kiinnostusta liikuntaa kohtaan. Lajivalikoimakin vaihtelee mielenkiintomme mukaan. Syyskaudella (11.9. alkaen) tarjoamme sisäliikuntavuoron Saimaa Stadiumilla keskiviikkoiltaisin klo 18–19. Seuraa toimintaamme Instagramissa @gamelabmikkeli ja tule mukaan!