Arcade cabinetia rakentamassa

10.1.2019 glmikkeli 0 Comments

Hankkeemme pyrkii vastaamaan osallistujien kiinnostuksen kohteisiin pelaamisen, pelien tekemisen ja pelikulttuurin eri ilmiöiden osalta. Aloitimme marraskuun loppupuolella yhteistyön Mikkelin kaupungin nuorten työpajojen kanssa. Tavoitteenamme on rakentaa yhdessä “arcade cabinet” eli menneiltä vuosikymmeniltä ja elokuvista tuttu fyysinen pelikaappi.

Työpajoilta haasteen otti rohkeasti vastaan digitaalisen median paja (tutummin DiMe) ja puutyöpaja. DiMe toteuttaisi pelikaappiin sen itse pelin ja peliohjainten rakentamisen. Puutyöpajalla suunniteltaisiin ja rakennettaisiin se itse kaappi. Ensimmäiseen yhteiseen kokoontumiseemme ilmaantui paikalle 18 innokasta. Innokkuudesta johtuen nostimme riman sopivan korkealle: tavoitteena on neliruutuinen, eli kahdeksan pelaajan, pelikaappi.

Digitaalinen peli on edennyt vauhdikkaasti. DiMellä on käytetty Unity-pelimoottoria, mikä on samalla ollut monelle ensimmäinen kosketus pelien tekemiseen. Pelin idea syntyi nopeasti ensimmäisessä tapaamisessa: tavoitteena on tehdä avaruus-teemainen peli, jossa pelaajat pyrkivät aluksillaan työntämään pallon maaliin. Ehkäpä jotakin Rocket Leaguen tyyliin siis.

Pelikaappi on vielä piirustusten ja varhaisten prototyyppien muodossa. Fyysisiltä mitoiltaan tällainen kahdeksan pelaajan pelikaappi tulee olemaan suuri. Pelikaappi on suunniteltu siten, että se voidaan sijoittaa erilaisiin tiloihin, esimerkiksi kaikki rinnakkain tai neliön muotoon vastakkain. Ulkoisesti pelikaappi tulee muistuttamaan hyvin läheisesti päämajakaupunkimme näkyvimpiä piirteitä.

Kiinnostaako sinua pelikaapin rakentaminen tai digitaalisten pelien tekeminen? Ole yhteyksissä suoraan meihin tai tule käymään tapahtumissamme, muunnetaan kiinnostus yhteiseen tekemiseen!