Polkupyörät ajokuntoon

13.6.2019 glmikkeli 0 Comments

Polkupyöräily on yksi yhteisöämme kiinnostavista liikuntamuodoista. Osa harrastaa pyöräilyä jossain määrin jo entuudestaan ja osalle polkupyörä on arjen tärkein kulkuväline. Kuitenkin kaikille meistä oli epäselvää, kuinka pyöräilyä harrastetaan järkevästi ja turvallisesti.

Näytillä oli menopelejä myös vakavampaan pyöräilyharrastukseen

Päädyimme järjestämään 23.5.2019 aiheen ympärille yhteisen iltapäivän. Ohjelmassa oli ammattilaisen perehdytys järkevään pyöräilyharjoitteluun: mitkä ovat hyvät välineet, miten nesteytys ja ravitsemus huomioidaan ja tärkeimpänä uusimmat turvavälineet. Uusi teknologia mahdollistaa esimerkiksi pyöräilykypärän, joka tunnistaa törmäyksen ja lähettää viestin ennalta määritetylle kontaktille sijantitiedon kera, mikäli pyöräilijä ei liiku törmäyksen jälkeen.

Paikalle saapui 16 osallistujaa polkupyöriensä kanssa. Jotkut polkupyöristä olivat haastavammassa kunnossa: jouduimme vaihtamaan sisärenkaita ja kiristämään pinnoja vanteista. Ammattilaisen ohjauksessa kaikki kuitenkin oppivat tekemään perushuoltoon liittyviä tehtäviä. Jopa arveluttavalta tai vaikelta tuntuvat temput kuten levyjarrupalojen vaihtaminen ja kohdistaminen onnistui.

Polkupyöräilystä tulee kesän mittaan yksi Game Lab Mikkelin ja Hacklab Mikkelin liikuntaporukka Isotopesin liikuntamuodoista. Pyrimme kesällä mahdollisimman herkästi liikkumaan. Siten spontaanit höntsäpalloilu- ja lenkkiporukat ovat avainasemassa toiminnassa. Tule käymään paikan päällä avoimissa ovissa tiistaisin tai torstaisin ja seuraa sosiaalisen median kanaviamme!